ασκορδούλακας (ο)

0
86

ο γνωστός βολβός της εξοχής που είναι φαγώσιμος. (Στη Κρήτη ο ασκορδούλακας είναι από τα πιο αγαπημένα σαλατικά και το τέλειο συνοδευτικό στα κουκιά. Είναι τρία είδη γνωστά, ο άσπρος με τον μεγάλο βολβό και το άνθος που όταν είναι τρυφερό τηγανίζεται με αυγά, είναι ο κόκκινος που είναι λιγότερο πικρός, αλλά δεν τρώγεται το άνθος του, και είναι και ένα άλλο είδος μικρότερου μεγέθους που φυτρώνει σε παραλίες σε αμμώδες έδαφος, αυτό βγαίνει εύκολα γιατί απλά το τραβάς. Όλοι οι ασκορδουλάκοι θέλουν να παραμείνουν μια βραδιά στο νερό ή να βράσουν αλλά να αλλάξουν νερό όταν μισοβράσουν)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here